De filosofie achter het boek

Het boek is stiekem niet alleen geschreven voor kinderen maar ook voor de voorlezer. Er is niet voor niets een toelichting geschreven voor hen.

Jonge kinderen herinneren zich het geheim dat onthuld wordt in het boek veelal nog onbewust. Gaandeweg vergeten we dat we niet onze gedachten zijn, maar dat we gedachten hebben en dat er een waarnemer is van die gedachten.

Karel, de mopperende Muppet, staat symbool voor die stroom aan gedachten. Karel is het ego dat vibreert op de frequentie angst.

De uil vertegenwoordigt de innerlijke wijsheid en zit op de frequentie liefde, dat is wie wij in essentie zijn. Vicky is het geheim al een beetje aan het vergeten en luistert soms naar de Muppet die het hardst schreeuwt en dan ineens heeft ze oor voor de uil die haar de weg wijst. En muis… die is nog compleet in het hier en nu en van Karel heeft hij nog nooit gehoord.

Door het boek voor te lezen, hopen we dat de volwassene zijn eigen gedachten minder serieus neemt en dat de kinderen het geheim van het leven in het hier en nu bewuster bekwaam met zich meedragen.

 

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel