De schoenenwinkel

"Op school heeft Vicky een mooie tekening gemaakt. Ze er erg trots op. Ze hoopt dat mama de tekening ook mooi vindt."

De moeder van Vicky werkt in een schoenenwinkel. In werkelijkheid werkte de moeder van Mirjam ook in een schoenenwinkel, dus is het een knipoog naar de jeugd van Mirjam. Het winkeltje in het boek werd door Daniëlle gevonden in een kringloopwinkel. Het is geschuurd en geschilderd.

De lampjes in het winkeltje zijn gemaakt van kerstlichtjes en door de vader van Daniëlle achter het winkeltje geknutseld. Bij het maken van de foto was er echter wel een probleem. Om alles goed te kunnen zien op de foto moest er veel licht zijn, maar dan zag je de lichtjes in de winkel niet. Als je de lichtjes in de winkel wilde zien werd de foto te donker. De schoonvader van Daniëlle heeft daarom uit de donkere foto de winkelvakjes met lichtjes geknipt en in de lichte foto geplakt. Wat een vakwerk!

De kassa op de toonbank is eigenlijk een puntenslijper, maar daar zie je helemaal niks van! Er staat ook een kauwgomballenpot op de toonbank. Lang geleden kreeg je bij schoenenwinkel Flip in Enschede een kauwgombal als je als kind nieuwe schoenen had uitgezocht. Ook weer een knipoog naar vroeger. 

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel