Vicky, Karel, Uil en Muis

Maak hier kennis met de hoofdpersonen uit ons boek!

Dit is Vicky. Ze is een stoere meid met rode haren en heel veel vrolijke krulletjes. Vicky houdt van spelen met haar vriendjes, tekenen en koekjes bakken met oma. Ook houdt Vicky veel van dieren. Haar lievelingsdier is een hond. Net als iedereen is Vicky ook wel eens verdrietig, bang of boos. Gelukkig is ze ook vaak vrolijk en blij! Vicky heeft drie bijzondere vriendjes: Karel, Uil en Muis. Eigenlijk hebben we allemaal een Karel, Uil en een Muis als vriend. In het echt kun je ze niet zien, dit zijn de stemmetjes in je hoofd. Ze zien er bij iedereen anders uit, maar ze denken bij iedereen hetzelfde. Samen met Karel en Uil probeert Vicky van elke dag een Lievelingsdag te maken.

 

Dit is Karel. Karel is de mopperstem in je hoofd. Hij denkt altijd dat alles mis gaat en dat alles veel te moeilijk is. Karel probeert je te vertellen dat je niets moet proberen. Eigenlijk moet je proberen om niet te veel te luisteren naar Karel. Karel bedoelt het goed, maar hij heeft bijna nooit gelijk.

 

Dit is Uil, de lieve lieveling. Uil is de stem in je hoofd die weet wat goed voor je is. Eigenlijk zou je altijd moeten vertrouwen op Uil. Dat is niet altijd makkelijk, vooral niet als je verdrietig of boos bent. Toch probeert Uil je er steeds weer aan te herinneren dat je na al die boze of verdrietige gedachten toch weer vrolijk en blij kunt worden.

 

Dit is Muis. Muis is eigenlijk zoals wij allemaal graag willen zijn. Hij doet iedere dag waar hij zelf zin in heeft en trekt zich van niemand iets aan. Hij maakt zich geen zorgen over wat er gaat gebeuren en wandelt vrolijk de dag door. Als je goed zoekt in het boek zul je zien dat in iedere illustratie Muis lekker zijn eigen gangetje gaat.

 

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel