Lievelingslessen

Bij het boek zijn lievelingslessen gemaakt door Danielle!

Verschillende scholen gingen je al voor. Lievelingslessen voor kinderen én leerkrachten in een geheel verzorgde dag. De schrijfster van het boek 'Vandaag is mijn Lievelingsdag' komt zelf op bezoek!

 

Danielle komt in alle klassen op bezoek om, op niveau, te vertellen over het ontstaan van haar bijzondere boek. Ze neemt je mee naar de wereld van Vicky en hoe die wereld is ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat Vicky echt heeft gezwommen in het zwembad van Bad Boekelo? en dat de gaspitjes in haar keuken zijn gemaakt van knoopjes? Doordat Uil en Karel letterlijk op de schouders van Danielle zitten, ervaren de kinderen hoe ze zelf kunnen om gaan met hun eigen Uil en Karel (Je helpende gedachten en je belemmerende gedachte) 

 

 

 

 

 

Daarnaast verzorgd Danielle een workshop voor de leerkrachten. Hierin gaat ze aan de slag met de lievelingslessen, die door de leerkrachten zelf gegeven gaan worden. Hoe kun je als leerkracht met de leerlingen nadenken over liefde en geluk? Klik op het plaatje voor lievelingsopmerking van leerkrachten en kinderen. of neem een kijkje in een lievelingsles

Danielle op school uitnodigen om alleen te vertellen over het ontstaan van het boek in alle groepen? Dat kan ook. Bijvoorbeeld tijdens de kinderboekenweek of de nationale voorleesdagen. 

Meer informatie? Neem contact op!

Lied bij de lievelingslessen (gezongen door Tessa Kortenbach)

Lievelingsopmerkingen  |  Een kijkje in een lievelingsles  |  Terug

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel