Bij oma

"Wat is oma blij om Vicky te zien. Ze heeft inderdaad koekjes gebakken en oma vindt de tekening prachtig!"

De huiskamer van oma moest gezellig worden en natuurijk ook een tikkeltje ouderwets. De oude klok is helemaal gemaakt van karton. De klepel is een mooie gouden knoop en de gewichtjes zijn gemaakt van 2 kralen. De oma van Daniëlle had precies zo'n klok!

Voor het onderwerp van het schilderij boven de bank, koos Daniëlle voor twee roodborstjes. In het boek voor volwassenen van Mirjam (Wil je gelijk of wil je geluk?), schrijft Mirjam over haar zoon die toen hij nog klein was een roodborstje zag: "Kijk mama, dat vogeltje heeft net als ik gemorst met tomatensoep!". Daniëlle vond dit zo'n leuke anekdote dat het eerste vogeltje geschilderd is voor de zoon van Mirjam. De zoon van Daniëlle is een enorme vogelliefhebber. Het tweede vogeltje is dus speciaal voor de zoon van Daniëlle!

De bank en de stoelen zijn gemaakt van karton en schuursponsjes. Daaroverheen is gezellige bloemetjes stof geplakt. De kast in de kamer is van oorsprong een wijnkistje!

Als je goed kijkt zie je dat Karel de krant leest. En niet helemaal toevallig is dat de Twentse krant Tubantia. Mirjam en Daniëlle zijn namelijk geboren en getogen tukkers!

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel