Over mij

Een lievelingsdag is voor mij...

Een hele dag tekenen, schilderen, knutselen, haken, dat is voor mij een echte Lievelingsdag! 

Van jongs af aan doe ik niets liever. Mijn moeder gaf vroeger cursussen bij ons op zolder in het maken van poppetjes en ze naaide zelf onze kleding. Mijn vader staat bekend als Goldfinger. Als hij het niet meer kan maken, dan kun je het weggooien. Iets met een paplepel ofzo?

Na de HAVO, begon ik aan de PABO. Het leren vond ik niks, maar de stages vond ik prachtig. Vooral genoot ik ervan om met kleuters te werken. Inmiddels sta ik meer dan 25 jaar voor de klas en het merendeel daarvan heb ik gewerkt met kleuters. Met de kinderen schilder ik op de ramen, knippen, vouwen en plakken we de mooiste creaties en bouwen we samen vanalles om mee te spelen. 

Toen mijn eigen kinderen klein waren kwam ik niet zoveel toe aan creatief bezig zijn. Dan gaan zwemlessen, danslessen en volleybalwedstrijden even voor. Maar nu mijn kinderen hun eigen gang gaan, heb ik weer meer tijd voor mijzelf. Ik haak poppetjes, ga naar schilderles en maak miniatuurtjes. Op mijn hobbykamer kan ik mij uren vermaken. Ik zie overal mogelijkheden en probeer van niets iets te maken.

"Creatieve mensen hebben geen rommel, zij hebben overal ideeën liggen!"

Een grote droom van mijn was om ooit een kinderboek te maken.  Dat is een aantal jaren geleden gelukt, en hoe! De derde druk ligt al  in de winkel.

Samen met Mirjam Spitholt schreef ik het boek: 'Vandaag is mijn  Lievelingsdag!'. De prenten in het boek zijn foto's van scenes waar het verhaal over gaat. Alles wat er op de scenes te zien is maakte ik samen met mijn vader en mijn schoonvader zette voor mij alles professioneel op de foto. Zo werd het boek niet alleen een droom die uit kwam, maar ook een heel bijzonder project.

En van het een kwam het ander. Er kwam een vraag van een basisschool of er ook Lievelingslessen waren bij het boek. Wat een geweldig idee! Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Tegenwoordig vertel ik met veel plezier in alle klassen van de basisschool over mijn boek. Maar ik geef ook workshops om te vertellen hoe je door middel van lievelingslessen met kinderen van elke dag een lievelingsdag kunt maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met mij op en we bedenken samen de lievelingsdag die bij jou of jouw organisatie past!

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel