Daniëlle Foekens-Harms

Een grote droom van mij was: een kinderboek maken. Hoe en waarover? Dat wist ik lange tijd niet, totdat...

...Ik een aantal jaren geleden aanwezig was bij een lezing van Mirjam Spitholt. Ik werd geraakt door haar verhaal. Mirjam is gelukskundige en vertelde over je Karel en je Uil (je belemmerende en helpende gedachten). Hoe kun je zo goed mogelijk omgaan met deze gedachten? Het lijkt niet heel ingewikkeld: niet te veel piekeren en luisteren naar je innerlijke wijsheid. Maar probeer het maar eens. Te vaak luisteren we toch naar onze Karel en cijferen we onze Uil een beetje weg.

In mijn werk als juf zie ik regelmatig dat kinderen moeite hebben met hun zelfvertrouwen. 'Juf, dat kan ik niet' of 'Niemand vindt mij aardig' hoor ik helaas iets te vaak. Het idee voor een kinderboek was er!

Ik kwam in contact met Mirjam en ook zij vond het een prima idee om van haar 'grote mensen verhaal' een kinderversie te maken en begon enthousiast met het verzinnen van verhaaltjes. 

Dit kinderboek moest anders zijn dan andere kinderboeken. Daarom haakte ik alle figuurtjes die in het boek voorkomen. Ook maakte ik alle materialen die ik wilde laten zien zelf, of ik kocht ze in de kringloopwinkel. Mijn vader hielp mij met het maken van alles wat ik nodig had en mijn schoonvader maakte van al mijn bedachte scenes prachtige foto's.

Na vele maanden haken, zagen, boren, fotograferen en schrijven was het boek klaar. Een boek waarvan ik vaak hoor dat kinderen zich herkennen in de verhalen en dat ze het fijn vinden dat de stemmetjes in hun hoofd een naam hebben gekregen.

Mijn wens is dat alle kinderen mogen kennis maken met hun Karel en Uil en dat ze hun Karel niet al te serieus nemen, maar leren vertrouwen op hun Uil!

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel