Mirjam Spitholt

Ik ben geboren en getogen in Enschede en studeerde economie in Groningen en Tilburg. Jarenlang gaf ik vol passie economische vakken op de Saxion Hogeschool in Enschede en zette ondertussen de studenten aan het denken door ze grote levensvragen te stellen over geluk, succes, liefde en de dood.

Ruim zestien jaar geleden besloot ik mij niet langer te ‘vermommen’ als econoom en ontwikkelde ik een vak waar alles draait om geluk. Dit vak, Gelukskunde, wordt gegeven aan Hogeschool Saxion. Met zeer veel plezier geef ik deze lessen aan leerlingen en docenten. Daarnaast verzorg ik presentaties en trainingen in het bedrijfsleven, scholen en ziekenhuizen in binnen- en buitenland. 

In 2018 schreef ik het boek: 'Wil je gelijk of wil je geluk?'. Dit boek doet je met een glimlach realiseren dat geluk gewoonweg heel simpel is en dat jij daar zelf invloed op hebt. De manier waarop ik spreek en schrijf kun je het best omschrijven als infotainment. Ik probeer mensen, met een lach en een traan, er aan te herinneren wie ze in essentie zijn en probeer ze meer geluk te laten ervaren in hun leven.

Tijdens een van mijn lezingen kwam er een oud leerling, Daniëlle, naar mij toe. Ik ben ooit begonnen als economie docent op een middelbare school en daar heeft ze bij mij in de klas gezeten. Ze vertelde dat ze samen met mij graag een kinderboek wilde maken over geluk, Karel en Uil. Dit was het begin van een super mooie samenwerking. We hadden toen nooit durven dromen dat het boek zo'n succes zou worden. 

Heel stiekem gaat dit boek ook een beetje over mij. De hoofdpersoon Vicky heeft, net als ik vroeger, een grote bos met rode krullen. Net als Vicky schaamde ik mij hier ook voor. Mijn ouders hadden vroeger een schoenenwinkel en ik wilde ook altijd heel graag een hondje.

Hopelijk ben ik niet de enige die zich herkent in dit boek, maar helpt het vele kinderen en ouders om te leren leven in het hier en nu en je negatieve gedachten niet zo serieus te nemen!

Wil je meer weten of mij en wat ik doe? Kijk dan op: www.mirjamspitholt.nl

 

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel