Joop Harms en Geert Foekens

Joop Harms is de vader van Daniëlle en hij is super handig. Hij wordt niet voor niets in de familie 'Goldfinger' genoemd. Joop heeft Daniëlle geholpen met alle attributen die ze wilde laten zien in de illustaties. Samen zagen, boren of solderen, niets was te gek. Een zaklampje nodig? Geen probleem! Moet de lamp op de slaapkamer ook echt kunnen branden? Dan wordt er aan de lamp een USB-stekker gemaakt zodat de lamp kan branden op een powerbank en je niet afhankelijk bent van een stopcontact. En de verlichting in de winkel? Die maak je toch gewoon even van een strengetje kerstverlichting. Mede dankzij al deze bijzondere toevoegingen zijn de illustraties heel bijzonder geworden!

Geert Foekens is de schoonvader van Daniëlle. Hij is een erg goede fotograaf. Meestal is hij in de natuur te vinden. Op de site gefografie.nl kun je zijn natuurfoto's bewonderen. Gelukkig wilde hij zijn natuurfotografie af en toe aan de kant zetten om de illustraties te fotograferen voor: 'Vandaag is mijn Lievelingsdag!'. Een logeerkamer werd ingericht als een mini studiootje met lampen en een statief. Niet alle foto's zijn hier gemaakt. Voor de foto's van Vicky en haar vriendjes zijn we af en toe ook de natuur in gegaan en mochten we fotograferen in Bad Boekelo. Op zolder achter de computer werden alle foto's vakkundig bewerkt zodat alles op de foto's haarscherp te zien is. Met engelengeduld werden er mini fotootjes in mini fotolijstjes geplakt en werden alle satéprikkers en ijzerdraadjes, waarmee Vicky en haar vriendjes rechtop werden gezet, weer weggewerkt. Heel wat uren fotovakmanschap zitten er in de illustraties en dat is te zien!!

Een boek maken samen met je vader en je schoonvader is natuurlijk wel heel erg bijzonder! Iets om te koesteren en om heel erg trots op te zijn! Daarom zijn Joop en Geert onderscheiden met een gouden boormachine en een gouden fotocamera.

© 2020 - 2024 Lievelingsdag | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel